Kundvagnen laddas  
JUST NU: Upp till 25% på utvalda skor >>

Sunbeam MoonRay 160 MPPT Controller upp till 160W PV

UTGÅTT

 1 st i lager
 Skickas från oss inom 24 timmar
 Gratis fraktalternativ
1 249 kr
Köp

För automatisk leverans av den här produkten välj intervall nedan och tryck på köpknappen. Du får varan levererad omgående och sedan samma datum varje period tills du väljer att avsluta prenumerationen. Läs mer om prenumerationer.

Ingen prenumeration
Varje månad
Varannan månad
Varje kvartal
Beskrivning

Laddningskontroll optimerad för användning på båtar och husbilar

De nya MoonRay MPPT-laddningskontrollerna är verkligen optimerade för användning på båtar och husbilar. MoonRay överträffar andra MPPT-laddningsregulatorer. Testad i både perfekta och ”verkliga” väderförhållanden. Dess prestanda överträffar andra på grumliga eller partiella skuggförhållanden.

MoonRay är optimerad för en typisk installation på en båt eller husbil. Ofta med en enda solpanel eller ett par solpaneler anslutna parallellt. Laddar ett eller flera12V batterier.

Tack vare dess mångsidighet är det också möjligt att använda många MoonRays tillsammans. Styrande grupper av solpaneler. Detta gör det möjligt att optimera varje grupp. Så du kan skapa grupper enligt de ständigt föränderliga förhållandena på en rörlig plattform. Tack vare Multi Connect-appen är det möjligt att samla in information från alla styrenheter som de var.

 • Låg självförbrukning ≤13MA
 • IP33 Vattenskydd 
 • Avancerad MPPT algoritn för 12V och 24V* laddning
 • Multi Connect gratis app 

*Om du tänker ansluta din Moonray MPPT -laddningskontroll till ett 24V system, observera att du behöver använda två eller flera solpaneler anslutna i serie.

 

MOONRAY ÄR INTE SOM ANDRA SOLPANELSREGULATORER

Att installera ett solpanelsystem på en båt eller husbil kan vara svårt. Solpanelindustrin fokuserar främst på stora fasta installationer. SUNBEAMsystemsyftar dock till att skapa utrustning för icke-stationära fordon och båtar. Vilket kräver att solsystemets inställningar skiljer sig mycket från en heminstallation. Man kan identifiera fem saker som är väsentligt olika i vår bransch.

Delvis skuggning är mycket vanligare.

Färre eller bara en solpanel

Föredra anslutning av solpaneler parallellt över serie

Off-Grid laddning av 12V eller 24V* DC-batterier, inte 230V AC

Behovet av energieffektivitet och energibesparing (slösa inte energi)

Användningen av högeffektiva solceller

*Om du tänker ansluta din Moonray MPPT -laddningskontroll till ett 24V system, observera att du behöver använda två eller flera solpaneler anslutna i serie.

HUR FUNGERAR DET?

Ovan nämnda faktorer är nyckeln till att göra en riktig laddningsregulator optimerad för båtar och husbilar. Och inte bara portteknik från en hustakinstallation.

MoonRay löser allt och så fungerar optimeringen:

1. Laddningen startar när solpanelen (-erna) når en spänning på 0,1 V över batterispänningen (ibland <0.9V). Även med någonsin så lite kraft kommer det att lägga upp den totala lagrade energin under dagen. Speciellt i länder med molnigt väder eller med solen i låga vinklar.

2. Energieffektivitetskurvan är extremt platt. Du kan jämföra detta med en finjusterad förbränningsmotor. Där du har ett bra drag som börjar vid låga varvtal hela vägen upp till höga varvtal. Medan en gammal MPPT hellre skulle vara mycket effektiv vid en specifik (hög) varvtal. Till priset av att ha låg eller ingen produktion vid lägre varvtal.

MoonRay är en högpresterande även om den har en icke-optimerad slumpmässig storlek på solpanelen. Välj med andra ord dinsolpanelstorlek / watt utan begränsning.

MoonRay kommer att skörda mer under de naturliga kraftvariationerna upp och ner. Och är inte begränsad till perfekta vinklarochsolstrålning.

3. MoonRay har en optimerad MPPT-algoritm för en lägre solpanelspänning. Den är också anpassad för en solpanel Vmp i intervallet 17 till 25 volt. Detta för att ladda ett 12V batteri med en enda solpanel eller på samma sätt många solpaneler. (kom ihåg att parallell är den bästa solpanelinstallationen på en båt / husbil)

Utöver detta är självförbrukningen på 13mA (14mA för 320) branschledande för en MPPT solladdningsregulator i detta storleksintervall. Säkerställa ett avfall med låg energi.

 

UTÖKADE ELEKTRONISKA SKYDD

 • TIO ELEKTRONISKA SKYDD CERTIFIERADE ENLIGT EN/IEC62109
 • RADIOSTÖRNINGSSKYDD (EMC) CERTIFIERAD ENLIGT EN61000-6-1/3

Utöver att ha alla de bästa elektroniska skydd som du kan hitta i de mest avancerade styrenheterna idag. MoonRay-laddningsregulator erbjuder också raffinerade skyddsnivåer.

 • Temperaturskydd med automatisk effektjustering
 • Överströmsskydd med automatisk effektbegränsning
 • Dämpning av elektriska transienter (för skydd av solceller och styrenheter)

 

FÅ UT SÅ MYCKET SOM MÖJLIGT AV MOONRAY

EXTRA TILLBEHÖR

Tillbehör som ger dig fullständig informationom laddningsstatus, batteristatus laddningsstatus och mycket mer.
Utöver den medföljande temperaturgivaren (behövs för temp. Komp. Laddning för blybatterier). 3M-förlängningskabeln är nödvändig för att installera laddningsregulatorni avlägsna fack.

Bluetooth Dongle

Extern Skärm

 

MULTI CONNECT APP

 • OMFATTANDE INLEDNINGSKONFIGURATION
 • INSTANT INFORMATION UPPDATERINGAR

Samtidig anslutning till alla enheterfrån SUNBEAMsystem ombord. Du behöver inte växla manuellt för att ansluta till olika enheter. Det undviker också att investera i ett särskilt inbyggt nätverk. Optimerastaplingen av flera sol laddningsregulatorer. Konfigurerbar gruppering av flera enheter för att visa dem som ett kluster. Du kommer också att kunna visa hela klustret som en enhet. Enligt din personliga konfiguration, namnge den som du vill och visa gemensamma data som en.

 • MEDDELANDEN OM APP UTANFÖR FOKUS & INDIKATOR FÖR ÖVRE FÄLTET
 • VISA SUMMAN AV GRUPPINFORMATION DIREKT – INGET BEHOV AV ATT VÄXLA
 • KONFIGURERA ANVÄNDARGRÄNSSNITTSLAYOUTEN OCH SKÄRMSTORLEKEN

 

MoonRay Solarpanelsregulator har optimerats för en typisk installation på en båt eller husbil

MPPT-regulatorer behöver vanligen fler solpaneler i serie för optimal prestanda men inte MoonRay. På en båt eller husbil finns inte så mycket utrymme, det är svårt att få plats med så många paneler som krävs. Det slutar ofta med att många har en MPPT regulator som inte kan användas till sin fulla potential.

Tyvärr är det dessutom vanligt att en sådan regulator kräver hög spänning innan den börjar ladda vilket i praktiken betyder att när ljuset är för svagt (dvs molnigt eller med skuggor) så kommer den inte att börja ladda.

På båtar och för en parkerad husbil är det skuggor relativt ofta. För att inte tala om vädret – hur ofta är det perfekt blå himmel och solsken i Norden? Gemene man som installerar solpaneler på sin båt eller husbil, vill få ut det mesta möjliga av den installationen. Det är därför MoonRay-serien skapades.

MoonRay-regulatorn börjar ladda så snart ljuset lyfter spänningen på solpanelerna en bråkdel över batteriets spänning. MPPT algoritmen är optimerad för en typisk installation, det vill säga bara en enda panel eller några få kopplade i parallell.

Moderna paneler kopplade i parallell har dessutom en bättre förväntad livslängd och inte minst en högre minsta nivå på laddning över dagen då de skuggas.

Den låga egenförbrukningen är ytterligare ett bevis på en design utan kompromisser. Mindre än 12 mA är branschledande och liknar snarare mindre icke-MPPT regulatorer.

 

Även för riktigt stora installationer

För en riktigt stor installation kan man då vid första tanke tro att man inte skall välja MoonRay men det är helt fel. Eftersom MoonRay tillåter klustring där många regulatorer används kopplade mot samma batteribank så kan riktigt stora solpanelsanläggningar stödjas.

Om man använder en MoonRay regulator per panel eller grupp av paneler som har en liknande solinstrålning/skuggning över dagen så kan varje regulator optimera effekten från sin egen grupp och den totala produktionen över dygnet blir högre jämfört med många paneler kopplade till en regulator.

Tack vara SUNBEAMsystem Multi Connect kan man även få information från en stor mängd MoonRay regulatorer utan förrvirring då den enligt hur användaren ställer in det kan visa samtlig information som en gemensam enhet och/eller i olika grupperingar.

 

Valbara batterityper

MoonRay har en skärm på regulatorn som visar basal information. Här kan man även ändra batterinställning mellan öppet och slutet blybatteri samt Gel batteri.

För ytterligare inställningar krävs en extern skärm eller Blåtandstillsats. Då kan en omfattande mängd parametrar skräddarsys exakt efter kraven från det batteri som skall laddas.

En medföljande temperatursensor gör att laddning kan ske kompenserat beroende på temperatur. Används LiFePO4 stängs detta av.

Laddning sker med modern 4-stegs teknik men totalt kan upp till 16 parametrar ändras för att anpassa till olika batterier, system och önskemål. Ändringar görs exakt och med stora intervallmöjligheter helt elektroniskt utan begränsande dip-switch inställningar.

 

Last och Timer-utgång

Här kan utrustning som skall stängas av innan batteriet töms kopplas in. Det går även att ställa in timerfunktioner där utgången slås på och av i förhållande till solens upp och nergång.

 

Senaste tekniken

Dolda kylflänsar på baksidan leder bort värme ljudlöst i de fall där regulatorn kan tänkas bli varm. Blir den trots allt alltför varm så trappas laddningen ner stegvis. Detta till skillnad mot andra där laddningen stängs av helt. Likaså om alltför många solpaneler kopplas in så trappas laddningen ner stegvis istället för att stängas av helt.

Höljet är IP33 skyddat vilket betyder att kondensvatten som rinner eller droppar på utsidan avleds. 10 stycken elektroniska skydd enligt EN/IEC62109 utgör ett basalt skydd mot det mesta. Utöver detta finns även ett skydd mot elektriska transienter som kan skada känsliga dioder i solpaneler.

 

SUNBEAMsystem Multi Connect

· Ansluter simultant till samtliga SUNBEAMsystem enheter.

· Gruppera data från flera enheter

· Notiser när appen är i bakgrunden

 

Ansluter simultant till samtliga SUNBEAMsystem enheter ombord.

Nu behöver du inte ansluta manuellt till olika enheter utan kan få information från alla samtidigt. Detta utan att bygga upp ett dyrt lokalt nätverk.

 

Gruppera data & visa som en enhet

Ställ in utseende och vad för information du tycker är viktig. Döp enheter och grupper som du önskar. Bygg upp grupper av enheter som då visar en samlad information. T.ex. samlad laddningstatus och ström in och ut ur HELA batteribanken.

 

Visar info även när appen är ur fokus

Du måste inte gå in i appen för att få information utan kan (om du önskar) få dessa som notiser och på Android även en laddningsindikator längst upp på skärmen.

 

Anpassar sig efter skärmstorlek

Passar alla skärmstorlekar och går utmärkt att använda på en Padda. Du kan även ändra så att viktig information som laddningstatus visas i större storlek och därför blir läsbar på långt avstånd från tex en padda.

Produktomdömen och recensioner är viktiga verktyg för Widforss i syfte att informera och inspirera våra kunder.

Vårt huvudfokus är att ha transparenta och relevanta recensioner om vårt produktsortiment.

Läs mer i vår recensionspolicy.

EAN:
663185776704
Varumärke:
Kategori:
Produkten läggs i din varukorg.
Produkten har lagts
till i din varukorg.