Missa inte pågående kampanjer, rabattkoder och nyheter | Prenumerera på vårt nyhetsbrev idag! Klicka HÄR >

Varumärken

Alla varumärken

Kategorier

Produkten har lagts
till i din varukorg.
Produkten har lagts
till i din varukorg.

Stekhällar & Stekpannor

Hur gott är det inte med stekta hamburgare eller en riktigt bra viltfärsgryta i fält? Bra stekpannor eller en gasdriven stekhäll kan ge dig just detta i fält. I denna kategori hittar du de grillar du behöver för att göra riktigt god mat i ute naturen med hjälp av öppen eld eller gas. Du hittar stekhällar gasol, stekhällar ute är perfekt när du är ute i naturen, i skogen eller i fält efter jakten. Hos oss hittar du stekhällar från Muurikka, Trangia och Hällmark samt Stabilotherm för att du ska kunna laga den bästa och godaste maten ute i naturen. En stekhäll är en större panna av varmvalsat stål eller gjutjärn som är svagt skålad. En stekhäll är alltså mitt emellan en stekpanna och en wok. En stekhäll är en större panna av varmvalsat stål eller gjutjärn som är svagt skålad. Det material som är bäst när det gäller stekhällar beror lite på vad du har för syfte med din stekhäll. Det vanligaste materialet är varmvalsat stål som har en tjocklek på 3–5 mm, det är exempelvis märken som Muurikka och Hällmark. Varmvalsat stål är relativt lätt, det fördelar värmen bra och maten du tillagar bränner inte fast. Stekhällar ute i varmvalsat stål rekommenderas generellt för dig som gärna vill flytta runt din stekhäll ute på olika platser på altanen eller i din trädgård. Stekhällar ute som är tillverkade i gjutjärn kan upplevas som gedigna och de behåller värmen väldigt länge. Men gjutjärn är tungt. Det är bra att ha i åtanke nu när du är ute efter stekhällar. Stekhällar gasol är den optimala värmekällan. Gasolbrännare är helt enkelt den optimala värmekällan för de flesta matlagningssituationer. 

 

Stekhällar utomhus

Att ha stekhällar ute föredrar vi på Widforss. Vi har faktiskt varit hemma i naturen sedan 1729 och att laga mat ute i det fria är få förunnat. Visst smakar dessutom alla mat mycket bättre, och kanske till och med mer, när du både tillagar och äter den ute i friska luften? Hos oss på Widforss hittar du mängder av stekhällar från Muurikka. Muurikka grundades 1970 och det är så pass välkänt att man ibland använder begreppet Muurikka som synonymt med stekhäll. Många stekhällar, därtill Muurika, håller mycket hög kvalitet. Är du ute efter stekhällar gasol?  Stekhällar gasol är vanligt och har blivit mycket populära och är ultimata när du vill laga mat utomhus. Det gäller både stekhällar och stekpannor som är i gjutjärn. Hos oss hittar du jägarstekpannor med utfällbart handtag att ha över öppen eld och du hittar Trangia stekpanna i teflon. Alla stekhällar är för utomhusmatlagning och de används över öppen eld eller med gasolbrännare. När du väljer din stekhäll så ska du alltid välja den som passar till dina ändamål och de syften just du har. Olika storlekar passar olika många personer. Har du stekhällar utomhus som är mellan 45–50 cm kan du laga mat till två till fyra personer, 55– 60 cm kan du laga till sex till åtta personer. Är din stekhäll 70 cm eller mer så kan du med enkelhet laga till ett större sällskap och även för mer avancerad utomhusmatlagning. Gott va?

 

Ta hand om din stekhäll 

När du har en stekhällar utomhus så finns det lite skötselråd du kan ta till. Innan första användningen ska du tvätta stekhällen med varmt vatten, använd inte diskmedel. Hetta sedan upp stekhällen till den torkat helt. När den sedan har torkat ska den fettbehandlas med exempelvis olja medan pannan fortfarande är het. Sprid ut fettet med en trasa och tänk på att fettlagret inte ska bli för tjockt. Upprepa detta tills stekhällen mörknar, åtminstone i mitten. Rengör med varmt vatten. 

Sortera efter:
Antal/sida