Kundvagnen laddas
25% rabatt på Carhartt med kod:
WORKHARTT
Populära länkar |
Produkten har lagts
till i din varukorg. ![]()
Produkten har lagts
till i din varukorg. SpritkökIbland vill man laga mat ute i naturen men har inte möjlighet att göra upp eld. Då är ett spritkök den perfekta lösningen. Ett spritkök är en portabel kokutrustning för mat och dryck med en brännare som drivs av alkohol (exempelvis T-röd) och som inte slocknar vid hårda vindar. Det finns en mängd olika spritkök att välja bland beroende på hur många personer ni är och hur mycket du vill bära med dig. När du bara ska iväg några dagar och inte är i behov av ett stort campingkök är spritköket det optimala valet som ger goda resultat vid minimal vikt. Inte bara är det mysigt att laga mat utomhus, det brukar också smaka mycket bättre när det är tillagat under bar himmel. Spritkök kommer ofta som praktiska kit innehållandes exempelvis kastrull och stekpanna. Fördelar med spritkök, förutom dess relativt låga pris, är att det är pålitligt och lätt att underhålla tack vare dess simpla konstruktion. Som ett bevis på spritkökets pålitlighet kan det nämnas att många av världens arméer har utrustat sina soldater med just spritkök. I vårt sortiment finner du en mängd olika Trangiakök med spritbrännare. Trangia är världsledande inom just stormkök av olika slag och företagsnamnet är synonymt med just den typen av matlagningsutrustning.
Hur använder man ett spritkök?Se till att det finns sprit i brännaren. Tänd brännaren med tändare eller tändsticka. Sätt på brännarlocket med öppningen justerad efter dina behov (mer öppet - större låga). Lägg på din kastrull, stekpanna eller kaffebryggare. När du är färdig släcker du brännaren genom att åtstrama lufttillförseln totalt. Kom ihåg att brännaren blir varm, och att det kan ta några minuter innan du kan greppa den med handen. Det är viktigt att komma ihåg att använda rätt spritkök-bränsle då många spritkök inte tål exempelvis olja eller bensin. Sortera efter |