Vi firar 5 år med ett stort kalas! | Upp till 70% rabatt på mängder med produkter! Klicka här

Varumärken

Alla varumärken

Produkten har lagts
till i din varukorg.
Produkten har lagts
till i din varukorg.

UTGÅTT

Casström No.10 Swedish Forest Knife Stabiliserat Skaft Blå

 3 st i lager
 Skickas från oss nästa arbetsdag
 Gratis fraktalternativ
1 935 kr
Köp

Köp & prenumerera

För automatisk leverans av den här produkten välj intervall nedan och tryck på köpknappen. Du får varan levererad omgående och sedan samma datum varje period tills du väljer att avsluta prenumerationen. Läs mer om prenumerationer.

Ingen prenumeration
Varje månad
Varannan månad
Varje kvartal
  • Beskrivning

Dessa knivar höjer ribban i branschen med skaft i stabiliserat masurbjörk som inte bara ser riktigt snygga ut utan också är vattentåliga, tvättbara och slagtåliga.

Casström No.10 SFK med skaft i stabiliserad masurbjörk och flatslipning är perfekt jakt, fiske och vildmarksliv. Med den här kniven kan du enkelt flå en älg, filéa en fisk eller snida ett träföremål. No.10 var den första kniv som Casström designade och har därför en speciell plats i Casström-teamets hjärtan. Bland friluftsmänniskor blir No.10 bara mer uppskattad med tiden. Varför - eftersom du kan arbeta hårt med den och fortfarande känna att den inte kommer svika dig. Och det är väl allt man kan begära av en kniv! 
Skaft med ergonomisk form och vackert mönstrad masurbjörk med polerad finish. Träet är stabiliserat genom vakuuminjecering av blå akryl vilket gör det stabilt, hållbart samt skyddat mot fukt och smuts.

  • Träet är stabiliserat genom vakuuminjecering av blå akryl vilket gör det stabilt, hållbart samt skyddat mot fukt och smuts
  • Fodral i kraftigt vegetabilgarvat europeiskt läder med dräneringshål
  • Blad av det rostfria stålet 14C28N från svenska Sandvik, som efter en specialhärdning med djupkylning håller skärpan mycket bra
  • Flatslipningen tillsammans med stålegenskaperna gör kniven lätt att skära med, effektiv för allsidigt bruk samt enkel att bryna. Slipningen är inte optimerad för vedklyvning eller att bryta med - bladet kan skadas - utan fokus ligger på att den skall skära effektivt

 

Specifikationer:

Garanti: 25 år

Handtag/Skaft: Blå Stabiliserad Masurbjörk (hållbart skogsbruk), Svarta mellanlägg, Aluminiumnitar

Mått: Totalt 22 cm / Blad 103 x 27 x 4 mm

Slida/fodral: Vegetabilgarvat europeiskt läder, Svart

Slipning: Flatslipning (Full flat)

Stål: Sandvik 14C28N (rostfritt) med djupkylning, HRC 58-60

 

Om Uddeholm Sleipner (Verktygsstål, Ej rostfritt)
Sleipner är ett stål som gör att kniven håller skärpan mycket bra, länge och även vid tuff användning utan urflisning på det sätt som vissa rostfria och höglegerade stål kan göra. Den kemiska sammansättningen gör att det kan härdas till en hög hårdhet med bibehållen seghet (förmåga att deformeras utan fraktur) och seghet samtidigt som det ändå är relativt lätt att skärpa och kan få en mycket skarpt och mycket hållbar egg. På grund av en kromhalt (ca 8%) som ligger mellan ett vanligt kolstål (ca 0,5%) ett rostfritt stål (ca 13%) motstår detta stål korrosion bättre än ett vanligt kolstål. Ändå bör bladet torkas efter användning och skyddas med olja eller vax när det förvaras i en miljö med hög luftfuktighet. Sleipner tillhör kategorin 8%Cr verktygsstål som utvecklades för att vara mycket segt i likhet med enklare verktygsstål som O2 och A2 men med mycket högre motstånd mot nötning, i likhet med D2.
Stålanalys:
C 0,9 % Si 0,9 % Mn 0,5 % Cr 7,8 % Mo 2,5 % V 0,5 % (HRC 59-60)
Mer info från Uddeholm: Tekniskt Datablad
Artikel om 8 %Cr stålens historia: Knifesteelnerds artikel (på engelska)

Om Sandvik 14C28N knivstål (Rostfritt stål)
Sandviks senast utvecklade produkt i dess populära serie knivstål. Den optimerade kompositionen skapar ett stål med en unik kombination av utmärkta eggegenskaper (stabilitet, förmåga slipas mycket vass), hög hårdhet och hög rosttröghet. Denna nya stålversion har förmågan att härdas så att slitstyrkan förbättras gentemot tidigare ståltyper utan att påverka mikrostrukturen. Att slipa kniven blir därför relativt lätt, samtidigt som egg stabiliteten vad det gäller urflisning och egg rullande är fortsatt mycket bra. I korthet ett mycket bra val av stål om ett rostfritt stål är ett krav.
Stålanalys:
C 0.62 %, Si 0.2 %, Mn 0.6 %, P 0.025 %, S 0.01 %, Cr 14.0 %, N 0.11 %  (HRC 58-60)

Om Sandvik 12C27 knivstål (Rostfritt stål)
Är ett anrikt svenskt rostfritt stål som används i skandinaviska knivar
Stålanalys:
C 0.60 %, Cr 13.5 %, Mn 0.40 %, Si 0.40 % (57-59HRC)

Om Böhler N690 knivstål (Rostfritt stål)
Är ett koboltberikat stål från österrikiska Böhler. Det är ett stål som håller skärpan mycket bra men som fortfarande är relativt lätt att slipa. N690 delar vissa egenskaper med andra koboltberikade stål, t.ex. ATS-55 och VG-10. Kobolten ökar slitstyrkan i bladet tack vare den jämna kristall strukturen.
Stålanalys:
C. 1.08 %, Si. 0.40 %, Mn. 0.40 %, Cr. 17.3 % Mo. 1.1 % V. 0.1 % Co. 1.50 %  (HRC 58-60)

Om Böhler K720 (Kolstål/Ej rostfritt)
Starkt oljehärdat verktygsstål med hög kolhalt. Den kemiska sammansättningen gör att det kan härdas till en hög hårdhet med bibehållen duktilitet och seghet samtidigt som det är lätt att slipa och kan erhålla en mycket skarp egg som håller bra. P g a låg kromhalt kommer det rosta om det lämnas vått och måste därför torkas efter användning och skyddas med olja eller vax när det förvaras i miljö med hög luftfuktighet.
Stålanalys:
C 0,9 %, Si. 0,25 %, Mn. 2,0 %, Cr. 0,35 % V. 0,1 % (HRC 58-60)