Missa inte pågående kampanjer, rabattkoder och nyheter | Prenumerera på vårt nyhetsbrev idag! Klicka HÄR >

Varumärken

Alla varumärken

Produkten har lagts
till i din varukorg.
Produkten har lagts
till i din varukorg.

UTGÅTT

Casström Lars Fält Kniven Sleipner Masur/Scandi

 1 st i lager, fler på väg
 Skickas från oss inom 24 timmar
 Gratis fraktalternativ
1 545 kr
Köp

Köp & prenumerera

För automatisk leverans av den här produkten välj intervall nedan och tryck på köpknappen. Du får varan levererad omgående och sedan samma datum varje period tills du väljer att avsluta prenumerationen. Läs mer om prenumerationer.

Ingen prenumeration
Varje månad
Varannan månad
Varje kvartal
  • Beskrivning

Överlevnadsexperten Lars Fälts egen signaturkniv är en robust fulltångekniv för bushcraftentusiasten och knivälskaren

Med Lars Fälts erfarenheter om vad som fungerar i vildmarken och Casströms kunskaper inom knivmakeri blev det tidigt uppenbart att Lars Fält Knife skulle bli ett vinnande koncept. Om du letar en kniv till ditt nästa äventyr i vildmarken så kan sluta leta nu.

Den här kniven är räds inte hård användning, och det skarpa utseendet blir bara attraktivare med ökad användning allteftersom lagren av patina byggs på.

Kort om Lars Fält Knife:

  • Skaftet i oljad masurbjörk har en gedigen handfinish, greppvänlig design och ger den härliga känslan av naturligt trä.
  • Fodral i kraftigt vegetabilgarvat europeiskt läder med dräneringshål. 
  • Knivblad av premiumstålet Sleipner från svenska Uddeholm, ett stål som håller skärpan mycket bra även vid hård användning t ex vedklyvning
  • Skandinavisk slipning som tillsammans med stålegenskaperna gör kniven robust, lätt att tälja med och enkel att bryna ute i fält.

 

Specifikationer:

  • Total längd: 23 cm
  • Bladlängd: 11,5 cm
  • Bladbredd: 2,9 cm
  • Bladtjocklek: Ca. 3,5 mm
  • Vikt: 175 g
  • Stål: Verktygsstålet Sleipner (Kolstål)
  • Hårdhet: 58-60 HRC
  • Slipning: Skandinavisk slipning
  • Skaft: Masurbjörk med svarta mellanlägg
  • Fodral: Djup knivslida i tjockt vegetabilgarvat läder

 

Om Lars Fält: Lars Fält är en levande legend inom överlevnad och uteliv, och har hunnit skriva en mängd böcker i ämnet. Han grundade Försvarets överlevnadsskola och var dess chef under många år. Förutom erfarenhet som utbildare inom svenska försvaret är han är även utbildad överlevnadsinstruktör vid engelska SAS och amerikanska Special Forces, samt har deltagit som instruktör vid olika utländska förband från arktiska Canada till ökenområden i Australien.

Om Uddeholm Sleipner (Verktygsstål, Ej rostfritt)
Sleipner är ett stål som gör att kniven håller skärpan mycket bra, länge och även vid tuff användning utan urflisning på det sätt som vissa rostfria och höglegerade stål kan göra. Den kemiska sammansättningen gör att det kan härdas till en hög hårdhet med bibehållen seghet (förmåga att deformeras utan fraktur) och seghet samtidigt som det ändå är relativt lätt att skärpa och kan få en mycket skarpt och mycket hållbar egg. På grund av en kromhalt (ca 8%) som ligger mellan ett vanligt kolstål (ca 0,5%) ett rostfritt stål (ca 13%) motstår detta stål korrosion bättre än ett vanligt kolstål. Ändå bör bladet torkas efter användning och skyddas med olja eller vax när det förvaras i en miljö med hög luftfuktighet. Sleipner tillhör kategorin 8%Cr verktygsstål som utvecklades för att vara mycket segt i likhet med enklare verktygsstål som O2 och A2 men med mycket högre motstånd mot nötning, i likhet med D2.
 

Stålanalys:
C 0,9 % Si 0,9 % Mn 0,5 % Cr 7,8 % Mo 2,5 % V 0,5 % (HRC 59-60)
Mer info från Uddeholm: Tekniskt Datablad
Artikel om 8 %Cr stålens historia: Knifesteelnerds artikel (på engelska)

Om Sandvik 14C28N knivstål (Rostfritt stål)
Sandviks senast utvecklade produkt i dess populära serie knivstål. Den optimerade kompositionen skapar ett stål med en unik kombination av utmärkta eggegenskaper (stabilitet, förmåga slipas mycket vass), hög hårdhet och hög rosttröghet. Denna nya stålversion har förmågan att härdas så att slitstyrkan förbättras gentemot tidigare ståltyper utan att påverka mikrostrukturen. Att slipa kniven blir därför relativt lätt, samtidigt som egg stabiliteten vad det gäller urflisning och egg rullande är fortsatt mycket bra. I korthet ett mycket bra val av stål om ett rostfritt stål är ett krav.
Stålanalys:
C 0.62 %, Si 0.2 %, Mn 0.6 %, P 0.025 %, S 0.01 %, Cr 14.0 %, N 0.11 %  (HRC 58-60)

Om Sandvik 12C27 knivstål (Rostfritt stål)
Är ett anrikt svenskt rostfritt stål som används i skandinaviska knivar
Stålanalys:
C 0.60 %, Cr 13.5 %, Mn 0.40 %, Si 0.40 % (57-59HRC)

Om Böhler N690 knivstål (Rostfritt stål)
Är ett koboltberikat stål från österrikiska Böhler. Det är ett stål som håller skärpan mycket bra men som fortfarande är relativt lätt att slipa. N690 delar vissa egenskaper med andra koboltberikade stål, t.ex. ATS-55 och VG-10. Kobolten ökar slitstyrkan i bladet tack vare den jämna kristall strukturen.
Stålanalys:
C. 1.08 %, Si. 0.40 %, Mn. 0.40 %, Cr. 17.3 % Mo. 1.1 % V. 0.1 % Co. 1.50 %  (HRC 58-60)

Om Böhler K720 (Kolstål/Ej rostfritt)
Starkt oljehärdat verktygsstål med hög kolhalt. Den kemiska sammansättningen gör att det kan härdas till en hög hårdhet med bibehållen duktilitet och seghet samtidigt som det är lätt att slipa och kan erhålla en mycket skarp egg som håller bra. P g a låg kromhalt kommer det rosta om det lämnas vått och måste därför torkas efter användning och skyddas med olja eller vax när det förvaras i miljö med hög luftfuktighet.
Stålanalys:
C 0,9 %, Si. 0,25 %, Mn. 2,0 %, Cr. 0,35 % V. 0,1 % (HRC 58-60)

  • Produktfakta
EAN:
7340111118045

Varumärke: