Gratis frakt över 495 kr
Räntefri avbetalning via Klarna
Behöver du hjälp?Kontakta kundservice

Ny sajt – samma Widforss Läs mer

Calazo

Eldmat

299 kr

Välj storlek

Slut i lager

Denna storlek är tyvärr slut i lager.

Fyll i din mailadress så meddelar vi när den är tillbaka i lager.

299 kr

Produktinformation

Den här boken handlar om något lika enkelt som fantastiskt – att laga mat över lägerelden. Boken går igenom de vanligaste eldarna för matlagning, som pagodeld, stjärneld, jägareld och pyramideld.

Lär dig laga mat över öppen eld

Den här boken handlar om något lika enkelt som fantastiskt – att laga mat över lägerelden. Det är få företeelser i tillvaron som skapar sådan tillfredsställelse hos oss människor som eld, mat och natur. Det handlar om att vara i nuet, att låta saker ta sin tid och att umgås med varandra.

Boken går igenom de vanligaste eldarna för matlagning, som pagodeld, stjärneld, jägareld och pyramideld. Du får lära dig att använda stekhäll, grillgaller, halster och gjutjärnsgryta. Vid sidan av standardteknikerna beskrivs mer speciella metoder som att tillaga på flat sten eller planka, i röktält, direkt i glöden eller i en grop med heta stenar.

I sista delen av boken hittar du en receptsamling med allt från kolbullar och grönsakssoppa till renskavsgryta och hel kyckling över glöd. Det är bara din egen smak och fantasi som sätter gränserna. Har du provat att baka bullar i glöden eller göra en inbakad pizza på stekhäll?

Författaren Eric Tornblad är friluftskock och entreprenör, tidigare har han skrivit böckerna Torka mat (2012) och Fjällmat (2014), båda på Calazo förlag. Bilderna i boken är tagna av fotografen Ida Olsson som spenderar varje ledig sekund ute i skog och mark. Hon driver det populära instagramkontot ISKOGOCHMARK och företaget Utomhusfotografen.

Produktspecifikationer

Kön

Unisex