Vill du vinna ett presentkort värde 2000 kr? Prenumerera då på vårt nyhetsbrev innan den 30/10! Vinnaren dras den 31/10 och blir kontaktad via mail | Klicka HÄR >

Populära länkar


Varumärken

Alla varumärken

Kategorier

  • Klimatkompenserade hemleveranser
  • Gratis fraktalternativ
  • Blixtsnabba leveranser
  • Stort sortiment
  • Öppet köp 30 dagar
  • Betala säkert med avgiftsfri faktura, kort eller internetbank
  • Tel 010-884 84 67, vardagar 9-12, 13-17
  • Chatt
Produkten har lagts
till i din varukorg.
Produkten har lagts
till i din varukorg.

UTGÅTT

Calazo Eldmat

 6 st i lager
 Skickas från oss nästa arbetsdag
 Gratis fraktalternativ
299 kr
Köp

Köp & prenumerera

För automatisk leverans av den här produkten välj intervall nedan och tryck på köpknappen. Du får varan levererad omgående och sedan samma datum varje period tills du väljer att avsluta prenumerationen. Läs mer om prenumerationer.

Ingen prenumeration
Varje månad
Varannan månad
Varje kvartal
  • Beskrivning

Lär dig laga mat över öppen eld.

Den här boken handlar om något lika enkelt som fantastiskt – att laga mat över lägerelden. Det är få företeelser i tillvaron som skapar sådan tillfredsställelse hos oss människor som eld, mat och natur. Det handlar om att vara i nuet, att låta saker ta sin tid och att umgås med varandra.

Boken går igenom de vanligaste eldarna för matlagning, som pagodeld, stjärneld, jägareld och pyramideld. Du får lära dig att använda stekhäll, grillgaller, halster och gjutjärnsgryta. Vid sidan av standardteknikerna beskrivs mer speciella metoder som att tillaga på flat sten eller planka, i röktält, direkt i glöden eller i en grop med heta stenar.

I sista delen av boken hittar du en receptsamling med allt från kolbullar och grönsakssoppa till renskavsgryta och hel kyckling över glöd. Det är bara din egen smak och fantasi som sätter gränserna. Har du provat att baka bullar i glöden eller göra en inbakad pizza på stekhäll?

Författaren Eric Tornblad är friluftskock och entreprenör, tidigare har han skrivit böckerna Torka mat (2012) och Fjällmat (2014), båda på Calazo förlag. Bilderna i boken är tagna av fotografen Ida Olsson som spenderar varje ledig sekund ute i skog och mark. Hon driver det populära instagramkontot ISKOGOCHMARK och företaget Utomhusfotografen.